Tekirdağlı edebiyat öğretmeni 32 yaşındaki Aykut Garip, 2005 yılında Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi’ni kazandı. Lise 1 eğitimini burada tamamlayan Garip, yaz tatilinde Tekirdağ’ın Kumbağ ilçesinde denize girdiği esnada sığ suya çakılarak boynu kırıldıktan sonra engelli oldu. 2006 yılında geçirdiği kaza sonrası eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan Garip, tedavisi tamamlandıktan sonra Açık Öğretim Lisesinde lise eğitimini tamladı. Lise eğitimi sonrası Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan üniversite destek kurslarına kayıt olup sınava hazırlanan Aykut Garip, 2016 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. 2020 yılında üniversiteden mezun olan Garip, 2023 yılında öğrencisi olduğu ve yaşadığı kaza sonrası ayrılmak zorunda kaldığı okuluna öğretmen olarak döndü.

Edebiyat öğretmeni Aykut Garip; yaşadığı süreci şöyle anlattı:

‘’2005-2006 yıllarında Fatih Anadolu Lisesi’nde 9. Sınıfa başladım. 2006 yılında lise 1’in yaz tatilinde Tekirdağ’ın Kumbağ ilçesinde denize çakılma sonucunda boynum kırıldı. Boynum kırıldıktan sonra omurilik felci oldum. Bu süre zarfı hastanelerde, Edirne Tıp Fakültesinde geçti. 2 ameliyat geçirdim, daha sonrasında fizik ve rehabilitasyon süreci başladı. Bu sürecin birçoğu Edirne ve İstanbul’da geçti. Eğitim hayatım tabi, kaza sonrası biraz sekteye uğradı, sonra açıktan devam ettim liseye. 2014 yılında halk eğitim merkezinin açmış olduğu üniversite destek kursları vardı, oraya kayıt oldum. 1 sene boyunca orada üniversiteye hazırlanıp daha sonrası 2016 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini kazandım. 2020 yılında mezun oldum ve 2023 yılında öğrencisi olarak çıktığım bu liseye öğretmen olarak geldim.’’

ÖĞRETMENLERİYLE MESLEKTAŞ OLDU

Dersine giren öğretmenler ile bugün meslektaş olduklarını belirten Garip, ‘’Bir zamanlar bu sıralarda öğrenci olup şuan karşılarına öğretmen olarak çıkmak çok güzel bir duygu. Aynı zamanda Fatih Anadolu Lisesinde benim 9. sınıfta derslerime giren hocalarım da var, Ebru hocam, Mehtap hocam, İbrahim hocam. Hepsi benim 9. sınıftaki hocalarım, şuanda onlarla aynı okulda meslektaşız” diye konuştu.

Her türlü engeli çalışarak ve çabalayarak aştığını öğrencilerine göstermek istediğini belirten Garip, ‘’İnsanların hayatlarında zorluklar, pes ettikleri, yapamam dedikleri, hayatta kendilerine engel gördükleri her şey olabiliyor. Fakat insanların şunları bilmesi lazım ki hayat her zaman devam ediyor. Hayat pes etmeden, güzellikleriyle devam ediyor. Ben insanlara her zaman umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini, çalışarak, çabalayarak her şeyin kazanabileceğini bunları hem kendi hayatımda hem de öğrencilerime göstermek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

gazetebakış-Aykut öğretmenin başarı hikayesi2