Ilık, mesajında,  geleneklere  ve inanca göre ailenin temel direği olarak tanımlanan babaların aile değerlerinin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, şefkat, saygı gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlendiğini belirtti. 

Baba sözcüğünün çoğunun zihninde öncelikle güvenli bir liman, kendi canının dahi ötesinde fedakarlık ve şefkat duygularını çağrıştırdığını aktaran Ilık, şunları kaydetti:

“Baba, aile yapımızın temel direğidir. Çocuklar olarak da sadece Babalar Günü’nde değil, yılın her gününde onlara saygı ve sevgi gösterebilmeli, sağladıkları imkanları en iyi şekilde değerlendirerek ülkesine, milletine layık evlatlar olabilmeliyiz. Bu babalarımıza verebileceğimiz en büyük hediyedir. Yaşamları boyunca, kendilerini adadıkları aile fertlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için canla başla çalışmalarının yanı sıra, çocuklarına karşı gösterdikleri hoşgörü, sevgi ve şefkatle aile bağlarının güçlenmesini sağlayan ve onları geleceğe hazırlayan babalar, toplumsal yapımızın şekillenmesinde, yeni nesillerin en iyi şekilde yetiştirilmesinde ulvi bir görevi yerine getirmektedir. Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, çocuklarını bir fidan yetiştirir gibi özenle büyüten babalarımız, çocuklarının geleceğe umutla bakan, toplum ve millet sevgisini kazanmış, ailelerine ve ülkelerine faydalı birer birey olmaları için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmektedirler.

Ilık, şu ifadeleri kullandı:

“Babaların sadece bu özel günde değil, her zaman gönülleri hoş tutulmalı, onlara karşı duyulan sevgi, saygı ve vefa duyguları daima gösterilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle,  vatanımızın ve tüm evlatların güvenliği için canlarını feda eden başta şehit ve gazi babaları olmak üzere tüm babaların Babalar Günü’nü kutlar, ebediyete intikal etmiş babalara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun ömürler dilerim.”

Gazete Bakış Haber Merkezi