Ergene Belediyesi her yıl düzenlediği meslek eğitim kurslarını sürdürüyor.  Bu kurslara katılanlar meslek edinmenin yanı sıra aynı zamanda yeni arkadaşlıklar edinerek sosyalleşme imkanı da buluyor.

Belediye bu kapsamda bu yıl da ücretsiz biçki dikiş kursu açtı. Kültür Merkezi’nde açılan kursu başarıyla tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sosyal belediyecilik anlayışı ile yapılan çalışmaların insanlar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyledi.

TEKSTİL ÜZERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Vatandaşlara bu tür kurslar açarak hem kendilerini geliştirmelerine hem de ekonomik anlamda gelir elde edici meslek öğrenmelerine yardımcı olduklarını aktaran Yüksel, şöyle konuştu:

“Ergene Belediyesi sadece yol, alt yapı, kanal ve park çalışmalarıyla değil, insan odaklı çalışmalarıyla da vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Ergene Belediyemizin düzenlemiş olduğu biçki-dikiş kursunda ev tekstili ve giyim üzerine verilen eğitimler sona erdi. Kurs sonunda kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize sertifikaları teslim edildi. Ergene Belediyesi tarafından açılan biçki-dikiş kursu vatandaşların yeni meslekler öğrenmelerine olanaklar sağlayacaktır.”

Benzer kursların önümüzdeki yıllarda da devam edeceği belirtildi.

Muhabir: Gülçin Kıyıcı