CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, AK Parti’nin Tekirdağ’da aldığı yenilginin şokunu ve yaşamış olduğu paniği bir türlü atlatamadığı öne sürüldü.  

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Anti demokratik uygulamaları, çalışanlarına yaptığı mobing ve baskıları, usulsüz ve keyfi uygulamaları ile partizanlığı ve popülizmi kendilerine şiar olarak belirleyen AK Parti Süleymanpaşa yönetimi belli ki artık kendi partisine bile güvenmiyor. Geçtiğimiz günlerde AK Partili camia tarafından sevilmeyen bir sanatçıyla sahnedeki yakınlaşması bahane edilerek görevinden istifa etmek zorunda bırakılan Süleymanpaşa devrik Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in bu görevden alınma süreci zaten demokratik etiğe vurulmuş bir darbeydi. Bugün AK Parti kendi meclis üyelerine dahi güvenmediğini açıkça gösterdi. AK Parti Meclis Grubu aday gösterdiği Hüseyin Uzunlar’a seçim oturumunu yönetme görevi verdi. Yetmedi, güvenmediği meclis üyelerini bir araya topladı ve oy pusulalarını birlikte doldurdular. Sonra da oy atmak için sandığa gitmediler, oy sandığını salonda dolaştırdılar.

Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde aynı kabine üç kişi girdikleri görülmüştü. Şimdi de demokratik her yönetimde kutsal sayılan oy sandığını dolaştırarak ve meclis gruplarını bir arada kalmaya zorlayarak daha önceki demokrasiye yakışmayan davranışlarını bile geride bıraktılar.”

Açıklamada, Süleymanpaşa’nın demokrasi skandalları ile anılmaya devam etmesinin, herkesi, özellikle de Süleymanpaşa’nın naif ve demokrasiye bağlı halkının duygularını rencide ettiği vurgulandı.

AK Parti yönetimine tavsiyelerde bulunulan açıklamada, “Yanlış uygulamaları ve antidemokratik tavırlarıyla almış oldukları bu seçim yenilgisini sindirmeleri ve yerel yönetimde geçirecekleri son aylarını daha basiretli bir yönetim anlayışı içinde geçirmeleridir.  CHP bugün de dün olduğu gibi demokrasinin ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olarak, karşısındaki güç ne olursa olsun demokrasiyi korumaya ve savunmaya devam edecektir” değerlendirmesinde bulunuldu.

Muhabir: Gülçin Kıyıcı