Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında, ekonomiden siyasete birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak, Çorlu tren kazasıyla ilgili de “Çorlu tren faciasının beşinci yıl dönümüydü. Kurbanların aileleri, bu katliamın gerçek sorumluların hak ettikleri cezaları almaları için adalet arayışını sürdürüyorlar. Biz, bu ve diğer faciaların kurbanları ve tüm vatandaşlarımız için hak, hukuk, adalet talep etmeye, sonuna kadar onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öztrak, basın toplantısında Albert Camus’un “Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın” sözünü anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:
“Erdoğan yönetiminde geçen 21 yılda, göz göre göre gelen krizlerde, borcunu ödeyemeyen çiftçiler, iş bulamayan gençler, çocuğuna pantolon alamayan babalar canlarına kıydı. İnsanlar valiliklerin önünde kendini yakarak yaşamlarına son verdi. Bugün ölüm yıl dönümü olan Ali İsmail Korkmaz Gezi Olayları sırasında Eskişehir’de daha 19 yaşındayken karanlık bir sokakta katledildi. Kendisini de rahmetle anıyoruz. Sadece krizlerde, olaylarda değil, gerekli hazırlık yapılmadığı için felakete dönüşen afetlerde, gerekli önlemler alınmadığı için katliama dönüşen kazalarda, göz göre göre yüzlerce, binlerce canımızı yitirdik. Deprem oldu öldük. Yangın oldu, sel oldu öldük. Maden patladı öldük. Tren devrildi öldük. Sorumlular, her seferinde “kader” dediler, “fıtrat” dediler geçtiler. Hafta sonunda 7’si çocuk 25 vatandaşımızın hayatını yitirdiği, bir büyük ihmalin sonucunda yaşanan, katliam gibi bir kazanın, Çorlu tren faciasının beşinci yıl dönümüydü. Kurbanların aileleri, bu katliamın gerçek sorumluların hak ettikleri cezaları almaları için adalet arayışını sürdürüyorlar. Biz, bu ve diğer faciaların kurbanları ve tüm vatandaşlarımız için hak, hukuk, adalet talep etmeye, sonuna kadar onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

Gazete Bakış Haber Merkezi