Tekirdağ’da yeni eğitim – öğretim yılının başlamasından itibaren  il genelinde yapılan denetimlerde 522 servis aracı kontrol edildi. Denetimlerde kural ihlali yapan servis araçlarına cezai işlem uygulandı. Tüm öğrencilerin okul gidiş gelişlerinde trafik güvenliğinin sağlanması için öğrenci servisi denetimlerini ve bilgilendirme çalışmalarının eğitim ve öğretim yılı boyunca devam edeceği vurgulandı.

SEMİNER DÜZENLENDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda da öğrenci servis şoförleri ve rehber personeline yönelik bilgiler verildi. 

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrencilerin daha güvenli bir ortamda okula gidiş gelişlerini sağlanması amacıyla düzenlenen toplantıda, okul servisi şoförlerinin taşıması gereken özellikler,  rehber personellerde aranacak şartlar, araçlarda bulunması gereken levha ve sesli ikaz sistemleri, emniyet kemeri kullanımının önemi, cam pencere ve kapılarını taşıması gereken özellikleri ile taşıma hizmeti esnasında görüntü ve müzik sistemlerinin kullanılması ile ilgili genel trafik kuralları hakkında bilgiler aktarıldı.

Muhabir: Murat Yasin Kıyıcı