Ergene Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitime desteğini sürdürdü. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ailelerin yükünü bir nebze de olsa hafifletmek isteyen belediye,  yeni başlayan öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye olarak her alanda olduğu gibi eğitim alanında da gerek okulların gerekse velilerin en büyük destekçisi olduklarını ifade etti.

OKULLARDA TADİLAT YAPILDI

Yaz tatili döneminde pek çok okulun tadilatını, boya badana ve bahçe düzenlemesini yaptıklarını anlatan Yüksel, “Okullarımızın taleplerine elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde yanıt veriyor, eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Bunları yaparak okullarımıza, eğitime destek verirken, diğer yandan da her yıl ilk kez okula başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımı gerçekleştirerek velilerin bütçelerine de destek oluyoruz” ifadelerini kullandı. Ergene Belediyesinin sadece yol, kanal ve altyapı yapan bir belediye olmadığını, rutin belediyecilik faaliyetleri dışında sosyal belediyecilik faaliyetlerine de son derece önem verdiğini vurgulayan Yüksel, “İlçemizdeki kamu kurumlarının, camilerin, sağlık ocaklarının ve okulların her ihtiyacında yanlarında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her zaman yanlarında olacağız ve onları destekleyeceğiz”  diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ

Yüksel yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenleri ile eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar’ın da katıldığı programda Rasim Yüksel’in elinden yeni okul çantaları ve kırtasiye malzemelerini alan minik öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.