Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ergene Belediyesi’nin 2019 yılında 6 dönüm alanda başladığı daha sonra 35 dönüme çıkardığı lavanta tarlasında etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Cem Avşar, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, CHP Ergene İlçe Başkanı Ramadan Duran, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, İYİ Parti Ergene İlçe Başkanı Sadi Ersöz, Deva Partisi Ergene İlçe Başkanı İsa Kalaycıoğlu, Ergene Belediye başkan yardımcıları, Ergene Belediyesi Meclis üyeleri de katıldı.

Yüksel hizmetlerini anlattı

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak tarım politikalarına özen gösterdiklerini söyledi.

Çiftçilere alternatif tarım projeleri sunduklarını aktaran Yüksel, Ergene Belediyemiz Türkiye’de hizmette öncü olmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok ilçenin yapamadığını bizler çok kısa sürede büyük projelerle Ergene’de hayata geçirdik. Ergene’de yeni dönemde kimse yol sorununu konuşmayacak” dedi.

Dalından çilek de topluyorlar

Dört mahallede yeni düğün salonlarını hizmete açtıklarını aktaran Yüksül, “Kültür merkezimiz, spor salonlarımız, futbol sahalarımız, parklarımız, meydanlarımız, yaklaşık  80 parkımızı hayata geçirdik. Ergene Belediyesi sadece yol, su ve kanaldan ibaret değil. Ergene Belediyesi sosyal belediye. Gördüğünüz gibi 3. Lavanta Tarla Günleri Şenliği düzenliyoruz. Lavanta tarlarımızın hemen yanında çilek bahçelerimiz var, vatandaşlarımız hafta içi hafta sonu aileleri ile burada keyifli, güzel vakit geçirerek dalından organik çilek topluyor. Ben her zaman şunu söylüyorum, Ergene’nin her karesinde her metresinde iddialı projelerimiz var. İnşallah yeni dönemde de vatandaşlarımız merak etmesinler söz verdiğimiz iddialı projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Önümüzde ki haftalarda Karamehmet Mahallemizde meydan projemiz hazır ihaleye çıkıp çalışmalara başlayacağız. Yine Esenler Mahallemizde sağlık evi projemiz, çok amaçlı salonumuz, muhtarlık binamız, yine Yulaflı Mahallemizde de sağlık evimiz, kooperatif binamız gibi projelerimiz çok yakında ihaleye çıkacak. Halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yüksel, her gün 150-200 haneye sıcak yemek hizmeti verdiklerini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yaşlılarımıza, ihtiyaç sahibi ailelere her gün bu imkanı sunuyoruz. İşte öncü belediye sosyal belediye budur. Yine biliyorsunuz çevre ilçe hastanelerimize ücretsiz bir şekilde ilçemizde bulunan hastalarımızı taşıyoruz. Engelli kardeşlerimize 200 engelli aracı teslim ettik, etmeye de devam ediyoruz.”

Ergene Belediyesi tarlasında yetiştirilen çileklerden yapılan çilek suyu ikram edilen şenlikte temsili hasat yapıldı, vatandaşlar tarlada fotoğraf çektirdi.

gazetebakış- Ergene “Lavanta Tarla Günleri”ne ev sahipliği yaptı2

Muhabir: Serap Cömertoğlu İşcan