Ergene Belediyesinin Ulaş Hizmet Binası Salonu’nda yapılan haziran ayı olağan meclis toplantısında önemli bir karar alındı.

Toplantıda kabul edilen Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’na göre Ergene Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren ve Tekirdağ Süper Amatör Küme, Tekirdağ 1. Amatör Küme ve Tekirdağ 2. Amatör Küme’de boy gösterecek Ergene ilçesinin temsilcileri olan amatör futbol kulüplerine toplam 660 bin lira  yardım yapacak.

Bu kapsamda Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde Ergene ilçesinin temsil eden takıma 100 bin, Tekirdağ 1. Amatör Ligi’ndeki temsilcilere 60 bin ve Tekirdağ 2.Amatör Ligi’ndeki Ergene temsilcisi olan futbol takımlarına 40 bin lira destek sağlanacak.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, ilçede spora önemli yatırımlar yaptıklarını ve bu yatırımlarının süreceğini ifade etti. 

Tekirdağ’ın profesyonel liglerde yer alan tek takımı olan Ergene Velimeşespor’un maçlarının oynadığı Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nu, Velimeşe Kapalı Spor Salonu’nu, Naim Süleymanoğlu Tesisleri, Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadı’nı, çeşitli semt spor alanlarını, spor salonlarını ilçeye kazandırdıklarını belirten Yüksel, “Yeni yatırımlarımızla ilçemize yeni spor alanları kazandırmaya devam edeceğiz. Ergene ilçemizi amatör futbol liglerinde temsil eden kulüplerimize de maddi yardımlarda bulunmaya devam ediyoruz. Ergene Belediyesi Meclisi’mizin haziran ayındaki meclis toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda, bu sene ilçemizi amatör futbol liglerinde temsil eden futbol kulüplerimize toplam 660 bin lira  yardım yapma kararı aldık” diye konuştu.

Muhabir: Murat Yasin Kıyıcı