Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede 12 hayır çeşmesi bulunduğunu söyledi.

Vatandaşların içme sularını karşılamak adına 11 mahalleye 11 hayır çeşmesi yapacaklarını söylediklerini hatırlatan Helvacıoğlu, şöyle devam etti:

“Su Parkı’mıza 12. hayır çeşmemizi yaptık. Vatandaşımızın ilgisi var. Burada düzenlemeler yaptık. Mehmet Özcan başkanımızın döneminde çeşmeler yan yanaydı. Biz modernize ettik. Buradan içme suyu ihtiyacı karşılanıyor vatandaşımızın. Herkesin bakkaldan veya marketten hazır su alacak gücü yok. Biz de vatandaşımıza destek olmak açısından bu şekilde değerlendirdik. Eskiden buradan tankerlerle su almaya gelenler vardı. Biz de bunun önüne geçmek üzere laf olsun diye 1 TL bir ücret koyduk. Ticari amaçlı veya tankerlerle su alınması noktasında vatandaşımızdan da şikayetler almaya başlamıştık.

Şehir dışından gelip 200 bidon alanlar vardı. Suyun kaliteli ve parasız olduğunu görünce büyük yüklenme oldu. Biz de böyle önlem aldık.”

“200 ÖĞRENCİYE BURS VERMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Mustafa Helvacıoğlu, 12 hayır çeşmesinin de hayırseverler tarafından yaptırıldığını ifade etti.

Bu çeşmelerde toplanan paraları KİSEV’e yatırdıklarını aktaran Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

“KİSEV’den geçtiğimiz yıl 99 üniversite öğrencimize burs verdik. Ayda 500 TL veriyordu. Bu yıl ise ayda 750 veya bin TL vermek istiyoruz. Yani bir asgari ücreti yakalamalıyız. Keşan ve köylerinde ikamet eden üniversite öğrencilerine kriterleri uyuyorsa burs veriyoruz. Bu sene 200 öğrenciye burs vermeyi hedefliyoruz. Bu konuda KİSEV tarafından talep toplanıyor. Çeşmelerden gelen para öğrencilerimiz için yetmezse hayırseverlerimizden destek isteyeceğiz. Kaymakam Bey, Ticaret Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, esnaf odaları başkanı, muhtarlar derneğimiz, mahalle muhtarlarımızdan temsilci, Belediyemiz paydaş olarak bu işin sorumluluğu içerisindeyiz. Bu çeşmelerden alınan paralar ile burs veriyoruz. Hem tasarrufa getiriyoruz hem aile bütçesine katkıda bulunuyoruz hem de hayırseverlik yapıyoruz.”

Gazete Bakış Haber Merkezi