Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde başlayan kayıtların ilk gününe, Trakya Üniversiteli olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Tüm akademik birimlerin kayıt masalarını ziyaret ederek öğrenciler ve çalışanlarla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç eşlik etti.

Yeni akademik yılın ilk kaydını, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi. Daha önce Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olan ve okuma azmi ile bu yıl yeniden sınavlara girerek Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü kazanan 80 yaşındaki Şevki Kılıç’ın kaydını yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kılıç’ı tebrik ederek, yeni öğrenim yaşamında başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu daha sonra biri Tıp Fakültesi, diğeri Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nü kazanan Trakya Üniversitesi Hastanesinde görevli Yücel Kurtdere’nin ikiz çocukları Arda Kurtdere ve Yağmur Kurtdere ile Tıp Fakültesini birincilikle kazanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü’nün oğlu Yavuz Kaan Ündücü’nün kaydını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Trakya Üniversitesi, yaklaşık 5 bin çalışanı ile çok büyük bir aile. Her bir ferdimiz, üniversitemizin daha iyi olması için büyük bir azim ve gayretle çalışıyor. Yücel Bey ve Cemile Hocamız da ailemizin birer değerli üyesi. Şimdi onların evlatları da kendi çalıştıkları kurumda eğitim alacaklar. Söz konusu eğitim ve evlatlarımız olunca herkes bir tuğla koyma konusunda gönüllü ve gayretli. Bu nedenle kurum olarak tüm çalışanlarımıza sahip çıkıyoruz. Başka bir Trakya Üniversitesi yok. Bunun bilincindeyiz ve üniversitemizi elimizden geldiğince en ileriye götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün de, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk kayıtlarını gerçekleştiriyoruz. Üniversitemize yeni canlar geliyor,  güç geliyor. Biz bir aileyiz, birlikte güçlüyüz.”

“8 BİN 685 EVLADIMIZI AİLEMİZE KATMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Trakya Üniversitesi kontenjan doluluk oranları hakkında da bilgiler veren Rektör Tabakoğlu, şunları kaydetti:

“Bu yıl doluluk oranımız yüzde 99.47’ye ulaştı. Bu oran üniversite olarak bizlerle birlikte, şehrimiz için de oldukça gurur verici. Açılacak ek kontenjanlarla bu oranın yüzde 100’e ulaşacağını düşünüyorum. Bu yıl, 8 bin 685 yeni evladımızı ailemize katmaya hazırlanıyoruz. Trakya Üniversitesinin bu doluluk oranına ulaşmasında yürüttüğümüz kalite ve akreditasyon çalışmaları ile öğrenci odaklı üniversite olmamızın büyük bir payı var. Ayrıca Edirne’nin de öğrenci dostu bir şehir olması da önemli bir etken. Bunun yanı sıra uluslararası üniversite olma hedefiyle özellikle her yıl ülke ve öğrenci sayısı bakımından önemli bir artış gösteren ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki öğrenciler tarafından tercih edilen Trakya Üniversitesi, yabancı öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaya da devam ediyor. Ben tekrar Trakya Üniversitesini tercih eden sevgili öğrencilerimi tebrik ediyor ve ailemize hoş geldiniz diyorum.”

Gazete Bakış Haber Merkezi