Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ile sürdü.

Törende dereceye giren öğrencilerin hazırladıkları müzik dinletisine yer verildi. Okullarını dereceye tamamlayan İrem Güler, Tezcan Erdem Suiçmez ve Ilgaz Ok birbirinden değerli eserlerini salonu dolduran aileleri için seslendirdi. Genç sanatçılar, aileler ve katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Ardından Yaylı Çalgılar Grubu sahne alarak izleyicilere keyifli bir dinleti sundular.

2022-2023 akademik yılı Devlet Konservatuvarı birincisi İrem Güler, törende yaptığı konuşmada, mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu taşıdıklarını, geleceğe en iyi şekilde hazırlandıklarını ve başarılı olmaya devam edeceklerini ifade etti.

İrem Güler, t mezun arkadaşları adına hocalarına ve ailesine teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesinin köklü tarihi ve kadim gelenekleri olan bir üniversite olduğunu, öğrencilerin de bu geleneğin içerisinde alanlarında uzman hocalar tarafından tam donanımlı olarak geleceğe en iyi şekilde hazırladığını ifade etti. 

Zafer, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “İki yıl önce büyük bir heyecanla başladığınız okulunuzdan göstermiş olduğunuz emekleriniz sonucunda bugün mezun oluyor ve aynı heyecanla hayata atılıyorsunuz. Bundan sonraki en önemli göreviniz, kendinizi ve mesleğinizi en iyi şekilde yüceltmek ve geleceğe taşımaktır. Böylesine güzide bir okul ve hocalarınızdan aldığınız eğitimle eminiz ki milletimize ve insanlığa büyük hizmetlerde bulunacaksınız. Her birinizi tüm kalbimle kutluyor, gelecek yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.  Sevgili hocalarım, öğrencilerimizin, yenilikçi fikirlerle nitelikli ve donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çaba ve emeklerden dolayı sizleri tebrik ederim. Tüm vaktinizi, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için verirken, onların gönül dünyalarını da zenginleştirmeyi ihmal etmediniz. Emekleri unutmamak, unutturmamak da bizlerin en önemli görevi. Emeğinize, yüreğinize sağlık değerli hocalarım. Kıymetli veliler, gözünüzün nuru, yüreğinizin parçası evlatlarınız bugün mezun oluyorlar. Yalnızca diplomaları ile değil, tüm kazanımları ile karşınızdalar. Evlatlarınızı çok büyük fedakarlık ve emeklerle bugünlere getirdiniz. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır.”

Törene video mesaj yoluyla katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Devlet Konservatuvarının yurt içi ve yurt dışında katıldıkları her organizasyonda Trakya Üniversitesini gururla temsil ettiğini belirterek, bu başarıda emeği geçen öğretim elemanları ve öğrencileri tebrik etti.

Gazete Bakış Haber Merkezi