Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamak ve sporun birleştirici gücünü vurgulamak amacıyla spor etkinliği düzenlenecek.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamayı ve yerel kurumları bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yurdakul, şöyle devam etti

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu önemli dönüm noktasını futbolun birleştirici gücüyle kutlamak istedik. Malkara'mızda faaliyet gösteren kamu kurumlarını bu etkinlikte bir araya getireceğiz. Turnuvaya katılacak olan takımlar 22 Eylül Cuma gününe kadar Malkara Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze başvuru yapabilirler. Turnuva toplantı tarihi 22 Eylül Cuma günü yapılacak olup aynı gün kura çekimi yapılacaktır. 25 Eylül 2023 tarihinde de turnuvamız başlayacak. Malkara Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlamayı ve yerel kurumları bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Turnuvaya katılacak olan takımların heyecanını ve rekabetini görmek için tüm futbolseverleri bekliyoruz."

TURNUVA KURALLARI

Turnuvada takımlar 12 sporcu, 1 sorumlu personelden oluşacak. Takımlar sahaya 1 kaleci ve 5 saha oyuncusu ile çıkacaklar. Takımlar 5 oyuncu değişikliği yapabilecekler. Müsabakalar 2x25 dakika halinde yapılacak. Eleme müsabakalarında beraberlik bozulmazsa 5' er penaltı vuruşları sonucu belirleyecek. 
Müsabakalarda kayarak yapılan müdahalelerde FUTSAL kuralı geçerli olup top karşı takıma geçer. 2 kurum birleşerek tek takım olarak katılabilir. Her takım listedeki oyuncuların kimlik fotokopilerini komiteye liste halinde sunmak zorundadır. Listede ismi bulunmayan oyuncuyu oynatan takım hükmen yenik sayılır. Bir oyuncu birden fazla takımda yer alamaz. Hava muhalefeti nedeniyle müsabaka hakem kararı ile iptal edilebilir veya ara verilebilir. Ertelenen maçın tarihi ve zamanı futbol komitesi tarafından takımlara en az 1 gün önceden bildirilir. Karşılaşmaya zorunlu sebepler haricinde çıkmayan, saha içinde ve saha dışında olay çıkaran ve maçın tatil edilmesine neden olan takımlar ihraç edilecektir. Turnuva maçlarının oynanması anında veya saha sınırları içinde sayılan yerlerde oluşan her türlü sakatlıkta komitenin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Turnuvaya katılan takımların temsilcileri ve oyuncuları, her türlü sağlık tedbirlerini almakla yükümlüdür. Maçlara çıkacak sporcuların ‘'tekmelik'' kullanmaları önerilir. Oluşabilecek sakatlıklardan futbol komitesinin herhangi bir sorumluluğu yoktur.

Gazete Bakış Haber Merkezi