Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı bünyesinde çalışmalarını sürdüren, Trakya’da tek Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi Herediter (Ailesel) meme, over, prostat ve pankreas kanseri ile ilişkili genetik testlerin analizlerinde Avrupa’da kalite konusunda önemli bir kuruluş olan “European Molecular Genetics Quality Network (EMQN)” tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Tatmin Edici (Satisfactory)” olarak değerlendirildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezinin elde ettiği başarıdan mutluluk duygunu vurgulayarak, “Değerli Prof. Dr. Hakan Gürkan öncülüğünde merkezimiz önemli belgeyi almaya hak kazandı. Merkezin kalitesini tescilleyerek bu belgeyi üniversitemize kazandıran Hakan Gürkan Hocama ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Gürkan ise Avrupa’nın en saygın kurumlarından birinden bu belgeyi almanın oldukça değerli olduğunu vurgulayarak, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazete Bakış Haber Merkezi