Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince doğal güzellikleriyle ünlü Mürefte Mahallesi’nde inşa edilecek, toplam inşaat alanı 1309,3 metrekare olan Mürefte Turizm Tesisi 623,7 metrekare inşaat taban alanına sahip.

Zemin artı 1 kattan oluşacak ve otel olarak kullanılacak projede sosyal tesis, mutfak, lobi, teknik hacimler, 12 oda ile idari ve kat ofisleri yer alıyor.

Tesisin temel atma töreni Mürefte Mahallesi’nde yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, tesis ile ilgili teknik bilgileri paylaşırken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpaslan Kurtoğlu da tesisin kullanım amacı hakkında bilgiler aktardı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Mürefte Turizm Tesisi’nin eşsiz doğal güzelliklere ve kültür varlıklarına sahip Şarköy’e turizm alanında güç katacağını söyledi.

Şarköy’ün bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğuna işaret eden Albayrak, “Her yıl ülkemizden ve yurt dışından muazzam sayıda turisti ağırlayan Şarköy ilçemizin turizm alanındaki en önemli ihtiyacı modern ve konforlu konaklama tesisleridir. Şarköy turizmini daha da geliştirmek için Mürefte Turizm Tesisi projesini hazırladık.  Mürefte Mahallesi’nde önemli bir açığı kapatacak olan turizm tesisimizin temelini atıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

TEKİRDAĞ’I TURİZMİN YÜKSELEN YILDIZI YAPACAĞIZ

Doğal ve nezih bir ortamda kaliteli konaklama hizmetlerinin verileceği tesisi, Şarköy turizmine büyük değer katacağının altını çizen Albayrak,  “Turizm vizyonumuz kapsamında güzel Tekirdağ’ımızı, Türkiye turizminde yükselen bir yıldız haline getirme hedefiyle projeler üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. En kısa zamanda açılış töreninde de bir araya gelebilmek ümidiyle Şarköy Mürefte Turizm Tesisimizin hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 23 milyon 337 bin 600 lira yatırım maliyetine sahip tesisimiz şimdiden Mürefte’mize, Şarköy’ümüze ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun. Benzer çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da törende konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

Muhabir: Gülçin Kıyıcı