Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin kararı ile alt komisyona havale edilen, Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odasının öğrenci servisi ve personel servisi ücret tarifelerinin UKOME tarafından gözden geçirilerek yüzde 60 zam yapılması talebi görüşüldü.

Alt komisyon raporunu görüşen UKOME Kurulu, fiyatlara ortalama yüzde 40 zam yapılmasını kararlaştırdı.

860 LİRADAN BAŞLIYOR

Buna göre öğrenci servis ücretleri 0-3 kilometrede 615 liradan 860 liraya, 3-8 kilometrede 702 liradan 983 liraya, 8-15 kilometrede 790 liradan bin 106 liraya, 15-25 kilometrede bin 500 liraya, 25-35 kilometrede 2 bin 255 liraya yükseldi.

Personel servis ücretlerinde geçen yıla göre ortalama yüzde 40 artış yapıldı.

EYLÜLDE ZAM TALEBİ OLACAK

Namık Kemal Öğrenci Servisi Kooperatif Başkanı Engin Dündar, gazetemize yaptığı açıklamada, yüzde 40’lık artışın personel ve yakıt giderlerini karşılamaktan çok uzak olduğunu söyledi.

Mazotun 23 liradan 37-38 liralara çıktığını anlatan Dündar, “Şoför ve araçtaki hostes, sigortalar, yakıt, tüm bunları topladığınız zaman 3 servis de yapsak kurtarmaz. Biz de mağduruz veliler de mağdur. Vatandaşlara da bu ücretler fazla gelecek ama bizim de çok fazla yapacak bir şeyimiz yok” dedi. 
Dündar eylülde yine yüzde 20 civarında zam talebinde bulunacaklarını kaydetti.

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Öte yandan gazetemizi arayan bazı veliler, hayat şartlarının zaten çok zorlaştığını, yapılan zamlarla iyice zor duruma düşeceklerini belirterek, “Mevcut enflasyon karşısında zaten belimiz büküldü. Bir de bu zamlar bizi iyice zorlayacak. İki üç çocuğu olan ne yapsın. Maaşın yarısı servis ücretlerine ve çocukların harçlıklarına gidecek. Üzerine kirayı da koyunca nasıl geçineceğiz” dediler.

Muhabir: Serap Cömertoğlu İşcan