Çevre kirliliği tüm dünyada giderek artarken, kirliliğin önlenmesine yönelik örnek bir çalışma Marmaraereğlisi ilçesinde gerçekleştirildi.

LET's DO IT (Haydi Yapalım Derneği) ve Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği iş birliğinde plajda gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğinde toplanan çöpler, torbalara doldurularak atık toplama merkezlerine ulaştırıldı.

Etkinliğe katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, çevre temizliğini düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür etti.

Doğayı koruma bilinciyle hareket edilmesinin önemine işaret eden Yontar, şöyle konuştu: “Çevremizi temiz tutmak yalnızca bizim için değil gelecek nesiller için de büyük önem taşıyor. Bugün burada gördüğüm birlik ve beraberlik ruhu, yarının daha temiz, daha yaşanabilir bir Türkiye için umut veriyor. Benzer etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum.”

Çöp toplama etkinliğine CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, İlçe Kadın Kolları yönetimi, Meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, bölge halkı da katıldı.

gazetebakış-Plajda örnek çevre temizliği2