İl genelinde öğrenciler, tatilin ardından okuluna gelmenin heyecanını yaşadı. Erken saatlerde okul binalarına gelen öğrenciler, okulu ve arkadaşlarıyla buluştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler dersliklere alındı. Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, yayımladığı mesajında, il genelinde 13.248 öğretmen, 461'i resmî 170'i özel olmak üzere 631 okulda 208.107 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verilmeye devam edeceğini söyledi.

Eğitim kurumlarında yaz tatilinin bir hazırlık dönemi olarak değerlendirilerek, eğitimde kalitenin artırılması, niteliğinin yükseltilmesi için büyük bir gayret, çaba ve emekle öğrencilere mümkün olan en iyi standartlarda eğitim ortamı sunmak için Bakanlık koordinasyonunda büyük bir gayret gösterildiğini aktaran Ulusan, “Geçtiğimiz haftayı öğretmenlerimiz için, mesleki çalışma haftası; öğrencilerimiz için ise, Bakanlığımızın hazırlamış olduğu uyum rehberi doğrultusunda öğretmenlerimizin yol göstericiliğinde yavrularımızın yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede adapte olmalarını hedefleyerek yavrularımızın okul kaygılarını gidermek, okul ortamını sevdirmek, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla hazırlanan uyum haftası programı ile değerlendirdik” dedi.

Ulusan, mesajında şunları kaydetti: “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da en önemli hedefimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlara uygun, yüreği insan sevgisi ile dolu, aziz milletimizin millî, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven bireyler olarak yetiştirmektir. Yeni eğitim öğretim yılında, Bakanlığımızın hedef ve politikalarını hayata geçirerek sevgili öğrencilerimizi mutlu ve başaralı bireyler olarak yetiştirebilmek, okullarımızın fiziksel durumlarını geliştirmek için durmaksızın çalışacağız.”

Mesajında öğrencilere ve velilere de seslenen Ulusan, “Sevgili öğrencilerimiz, sizleri geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Aziz milletimizin geleceğini inşa ederek ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Sizleri en güzel şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailenizin emeğini boşa çıkarmayarak çağımızın bilgi çağı olduğunun bilinciyle hizmetinize sunulan tüm imkânlardan faydalanmanızı arzu ediyoruz. Sizlerden beklentimiz; vatanını, milletini ve ay-yıldızlı şanlı bayrağını her şeyden çok seven, millî ve manevi değerlerine bağlı, çevreyi ve doğayı koruyan, hür ve doğru düşünerek sağlıklı karar verebilen, bilgili ve kültürlü bir şekilde yetişip ailenize ve topluma faydalı bireyler olmanızdır. İnsanın en değerli varlık, sevginin en etkili güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan çıkarmayacağınızı biliyor ve eğitim hayatınızda her birinize üstün başarılar diliyorum. Değerli velilerimiz; okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle iş birliği içinde bulunmanız çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ailesinin ve ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Yeni eğitim-öğretim yılında da idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın mutlu ve başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

Öğretmenlere de seslenen Ulusan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kıymetli öğretmenlerimiz, yüreğinizde taşıdığınız sevgi, hoşgörü ve özveriyle tüm çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için büyük bir gayret ve çalışma içerisinde olacağınıza inancımız tamdır. Aziz Milletimizin güvenine layık olma hedefimizle, ailelerimizin en değerli emaneti olan göz aydınlığımız evlatlarımızı; sevgiyle, merhametle ve irfanla, mutlu ve başarılı bireyler olarak yetiştirecek olan sizlersiniz. Öğrencilerini sevgide ve iyilikte birleştiren fedakar öğretmenlerimizle 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da yeni başarılara hep birlikte ulaşacağımıza olan inancım tam olarak kıymetli meslektaşlarıma başarılar diliyorum; Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 45.000 öğretmen ataması ile 01 Eylül 2023 tarihinde göreve başlayarak eğitim ailemize katılan değerli öğretmenlerimize de 'hoş geldiniz' diyor, başarılı bir meslek hayatı geçirmelerini temenni ediyorum. Sevgili çocuklarımızın en güzel geleceğe sahip olmasını dilerken bu süreçte büyük emekleri olan değerli öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize, tüm personelimize ve velilerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor; 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesi dileğimle, saygılarımı sunuyorum.”

 TRAKYA’DA ÖĞRENCİLER SINIFLARI DOLDURDU

Trakya'da öğrenciler, yaz tatilinin sona ermesinin ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ders başı yaptı. Kırklareli'nde de 52 bin 702 öğrenci tatilin ardından okuluna gelmenin heyecanını yaşadı. Erken saatlerde okul binalarına gelen öğrenciler, okulu ve arkadaşlarıyla buluştu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler dersliklere alındı. Öğrencilerden Demir Arslanalp, okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediğini belirtti. Okulların açılmasının heyecanını yaşadığını ifade eden Arslanalp, tatil sürecinde oyunlar oynadığını kaydetti.

Edirne'de ise yeni eğitim öğretim döneminde 57 bin 840 öğrenci ders başı yaptı. Sabah saatlerinde okullara gelen öğrenciler törenlerin ardında sınıflarına geçti.

- Öğrenci servis araçları denetlendi

Trakya'da öğrenci servis araçları da denetlendi. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ulaşım hizmeti almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı. Servislerde çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler, ruhsat, ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, okul taşıtı ibaresi ve araç arkasında kırmızı ışıklı 'Dur' lambasının bulunup bulunmadığını, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayenelerin yapılıp yapılmadığını kontrol etti. Denetimlerin belirli periyodlar ile devam edeceği belirtildi.

VALİ SOYTÜRK TÖRENE KATILDI

Süleymanpaşa İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin heyecanına ortak olduklarını söyledi.
Kısa bir süre önce ilde göreve başladığını hatırlatan Soytürk, ilk işinin eğitimle ilgili konuları ele almak olduğunu aktardı.

Sorunların çözümü için hep birlikte çalışacaklarını anlatan Soytürk, "Okullarla ilgili bir deprem yönetmeliği uygunluk testi yapılmış. Bundan geçemeyen 250 okula çocuklarımızı sokmamışız. Güzel ve iyi bir hareket. Bunun sonucunda bir kısmında güçlendirme çalışmaları bir kısmı da yeniden yapılmaya başlamış. Bize düşen, bunları en kısa süre içerisinde bitirip velilerimizin, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin istifadesine sunmak olacak." ifadesini kullandı.

Vali Soytürk, daha sonra sınıflarda öğrencileri ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

gazetebakış-Tekirdağ’da 208 bin öğrenci ders başı yaptı2

gazetebakış-Tekirdağ’da 208 bin öğrenci ders başı yaptı3

Muhabir: İlkay Danacılar