Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen şenliklerde 3 günde 100 binden fazla ziyaretçi ağırlandı

Karadeniz Mahallesi Hayrabolu yolundaki şenlik alanında düzenlenen organizasyonun kapanış programında şarkıcı İsmail Türüt sahne aldı.

Konser öncesi şenlik ağasının belirlenmesi için açık arttırma usulüyle 2 bin 100 liradan koç satılığa çıkarıldı. Açık arttırma sonucu 70 bin lira ile en yüksek fiyatı veren Gül Samast'a satıldı.

Daha sonra ise Türüt, "Dünya tatlısı", "Çirkini alırmıyım", "Babasından istedim" gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

Konser alanını dolduran müzikseverler Türüt'ün seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, yaptığı açıklamada,  her yıl olduğu gibi bu yıl da son derece güzel bir şenlik düzenlediklerini belirterek, şenliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Üç günde 100 binden fazla ziyaretçi

Şenlik, üç gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Üç günde 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan şenlik alanında yöresel ürünler ve lezzetler görücüye çıktı, eğlence doruğa ulaştı. Şenlikte, öğle saatlerinde başlayan horon, gece geç saatlere kadar aralıksız devam etti. Birbiri ardına sahne alan Karadenizli müzisyen ve ses sanatçılarının performansları ilgiyle takip edildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, şenlik alanında vatandaşlarla bir araya gelerek Karadeniz kültürünün zenginliklerini ziyaretçilerle paylaştı. 
Uzunlar, 19. Geleneksel Yayla Şenlikleri’nin Süleymanpaşa’nın kültürel zenginliklerinden olduğunun altını çizerek “Karadeniz’in kültürü ve coşkulu atmosferiyle dolu şenliklerimizde Karadenizli hemşehrilerimizle üç gün boyunca bir aradaydık. Süleymanpaşa Belediyesi olarak, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte düzenlediğimiz bu muhteşem etkinlikte, yöresel lezzetler, geleneksel müzik ve horon eşliğinde doyasıya eğlence vardı. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler. Gelecek yıl daha görkemli ve büyük bir organizasyonla 20’nci Yayla Şenliğimizde buluşmak üzere” dedi.

gazetebakış- Tekirdağ’da Karadeniz rüzgarı esti2

Muhabir: Gülçin Kıyıcı