Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde Türk ordusu, dünya tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdı. Büyük zaferin yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da törenlerle kutlandı.

Büyük zaferin 101'inci yılı kutlamaları kapsamında, ilk tören Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Ardından Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, makamında kutlamaları kabul etti. Kutlamalar Atatürk Bulvarı’nda tören geçidi ile devam etti. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi ve tören geçidi gerçekleştirildi.

gazetebakış-Tekirdağ’da Zafer Bayramı coşkusu3

gazetebakış-Tekirdağ’da Zafer Bayramı coşkusu2

Muhabir: İlkay Danacılar