Prof. Dr. Naci Görür, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Belediyeler Birliği iş birliğinde, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu anımsattı. 
Tekirdağ’da da bugün olmasa bile başka bir gün deprem yaşanabileceği gerçeği ile yüz yüz olduğumuzu aktaran Görür, “Deprem olduğunda bir şekilde zarar verecek. 
Bir kişi de ölse bin kişi de ölse bizim canımızdır. Biz Tekirdağ’ı depreme dirençli hale getirmeliyiz” diye konuştu.

Görür, Marmara’da yaşanabilecek bir depremin ülke ekonomisine büyük bir darbe vurabileceğini dile getirdi.

Marmara’nın, Türkiye’nin gayri milli safi hasılasının %60’na denk üretimi olan bir bölge olduğunu anlatan Görür, şunları kaydetti:

“Marmara Bölgesi’nin ekonomisi durduğu an, emin olun  Türkiye’nin ekonomik olarak dizüstü çökmesi kaçınılmazdır. Anadolu asla Marmara Bölgesi'ni besleyemez ama Marmara bütün Türkiye'yi besleyebilecek güçtedir.  Şimdi burada çarkların durduğunu düşünün, daha biz doğru dürüst Güneydoğu sorununu çözememiş, onun bize vereceği hassasiyeti atlamamışken Marmara'da böyle bir darbe yersek ki bilmiyoruz yiyebiliriz de. Hiç kimse de olmaz falan diyemez. “
Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinen Görür, “Maraş işte, Maraş, farkında mıydık ? Biliyor muydunuz ? Bas bas bağırıyorduk, ne oldu ? Bir gece kalktık 56 bin kişi diyorlar. Ben bilim adamı olarak o rakamın çok daha fazla olacağından kuşkulanıyorum. Oldu işte, olabilir. Eğer öyle olursa biz Türkiye’nin bağımsızlığını, ekonomik bağımsızlığını yitireceğini rahatlıkla söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Görür’e çiçek verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut da panele katıldı.

Muhabir: Serap Cömertoğlu İşcan