Genel kurul öncesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile de bir araya gelme imkanı bulan Tekirdağ’ın profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Ergene Velimeşespor Başkanı Serkan Bezgin, hem Federasyon Başkanı hem de Gençlik ve Spor Bakanı ile bir süre Tekirdağ’daki spor konusu üzerine sohbet ederek hem kulüp olarak hem de bölge olarak talep ve beklentilerini aktardı.

Ergene Velimeşespor’un rakipleri belli oldu

TFF Genel Kurulunun yanı sıra 2. ve 3. Liglerin grup kura çekimi de gerçekleştirildi. Buna göre bu yıl ilk 2 grupta 15’er takımın diğer iki grupta ise 16’şar olmak üzere toplam 62 takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 3. Lig’de Ergene Velimeşespor geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine 2. Grupta yer aldı.

TFF Genel Kurulu sonrası yapılan ve Ergene Velimeşespor Başkanı Serkan Bezgin’in bizzat gerçekleştirdiği kura çekimi sonucu Ergene Velimeşespor Gümüşhane ekibi 1954 Kelkit Belediyespor, Amasyaspor, Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesispor, Batman Petrolspor, Aydın ekibi Efeler 09, Ankara temsilcisi Hacettepe 1945, İzmir’in köklü takımı Karşıyaka, Rize ekibi Pazarspor, Sakarya temsilcisi Sapanca Gençlikspor, Mersin ekibi Silifke Belediyespor, Manisa temsilcisi Turgutluspor, Giresun ekibi Eynesil Belediyespor, İstanbul temsilcisi Bulvarspor ve Elazığspor takımları ile mücadele edecek. Mavi beyazlılar geçtiğimiz sezon bu takımlardan Eynesil Belediyespor, Bulvarspor, Elazığspor ve Turgutluspor ile aynı grupta yer alarak mücadele etmişti. 9-10 Eylül 2023 tarihinde oynanacak olan maçlarla başlayacak olan yeni sezonun fikstür çekimi ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Sadece Ergene’yi değil Tekirdağ’ı da temsil ediyoruz

Ergene Velimeşespor’un Tekirdağ’ın profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olduğunun altını çizen Kulüp Başkanı Serkan Bezgin, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sezon da 14 ayrı şehirde müsabakalara çıkacağız. Gittiğimiz deplasmanlarda sadece Velimeşe ya da Ergeneyi değil Tekirdağ’ı temsil ediyoruz. Dolayısıyla bütün Tekirdağ’ın yükü de omuzlarımızda ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu sebeple yalnızca Ergene’den değil tüm Tekirdağ’dan destek istiyor ve bekliyoruz. Bu destek illa maddi anlamda katkı vermek demek değil Velimeşe Mustafa Kemal Atatürk Stadyu’munda oynadığımız maçlara tüm Tekirdağlı futbolseverleri ve protokol üyelerini şimdiden davet ediyorum. Birlikte olursak daha güçlü oluruz ve şampiyonluk hedefi ile başlayacağımız yeni sezonda hedefimize daha kolay ulaşırız”