Alya Akar, serbest dalışta elde ettiği başarılarla Tekirdağ’ın gururu oldu.

Başarılarına yenilerini eklemek için var gücüyle çalışan Akar, ay yıldızlı bayrağı yeniden göndere çekmek için düzenli antrenmanlarını sürdürüyor.

Yüzme sporuna 5 yaşında başlayan lise öğrencisi Akar, serbest dalış sporuna ilgisi arttıktan sonra genç yaşında milli takıma girme başarısı gösterdi.

Akar, geçtiğimiz yıl serbest dalış kategorisinde dünya ikinciliği elde etti. Türkiye şampiyonasında önemli derecelere imza atan 16 yaşındaki Alya Akar, 7-13 Mayıs’ta Kuveyt’te düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda genç kadınlar kategorisinde altın madalya kazandı.

Alya Akar, yaptığı açıklamada, çok yoğun bir tempoda yarışlara hazırlandıklarını söyledi.

‘Haftada 6 gün ikişer saat antrenman yaptığını anlatan Akar, şöyle konuştu:

“İlk olarak Türkiye şampiyonasına gittik, orada beş gün yarışlarımız vardı. Türkiye şampiyonasında 2 altın, 1 gümüş madalya kazandım. Farklı branşlarda iki kez milli takım barajı geçmiş oldum ve gençlerde milli takıma girdim. Kuveyt’te bir altın, bir gümüş, bir bronz madalya elde ettim 3 farklı branşta. Kürsüye çıkıp ülkemin milli marşını söylemek gerçekten çok onur vericiydi. Birçok ülkeden katılım sağlandı.”

Akar, bundan sonraki hedefinin Dünya Oyunları olduğunu vurgulayarak, “ Henüz olimpik bir spor olmadığı için olimpiyatlarda yokuz ama Dünya Oyunları’ndan sonraki olimpiyatlara katılmak istiyorum. Hedefimiz kürsüye çıkmak.” diye konuştu.

gazetebakış-Tekirdağ’ın gururu Akar hedef büyüttü2

Muhabir: Gülçin Kıyıcı