Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, törende yaptığı konuşmada, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarına şahit oldukları günlerin yaşandığını belirterek, “2019-2024 dönemi yatırımlarının yavaş yavaş ortaya çıktığı ve artık vatandaş ile buluştuğumuz hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Bugün bu kıymetli açılışı sizlerle paylaşıyor olmaktan, Çerkezköy’ümüze bu hizmeti açıyor olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum” dedi.

Çerkezköy için çalışmaya, üretmeye devam ettiklerini belirten Akay, şöyle devam etti:

“Bağlık Mahallesi Viyadüğü’nün açılışında da ifade etmiştim. Çerkezköy’ün 12 mahallesinde de ilmek ilmek dokuyarak ortaya çıkardığımız hizmetlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. 2023’ün ilk 6 ayı ve ikinci 6 ayı bizim için çok önemli ve kıymetliydi. Bu ikinci alta ayda yakında Kızılpınar ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yapımı devam eden düğün salonlarımızın açılışında bir araya geleceğiz. Yine Kızılpınar Futbol Sahamızın açılışında bir araya geleceğiz yakında. Atatürk ve Öztrak Caddelerinde, Cumhuriyet Meydanı’nda, Köşem Meydanı’ndaki güzellikleri tamamladığımız zaman yapacağımız açılışlarda da bir araya geleceğiz. Bunları anlatacağımız zamanlar elbet gelecek. Ettiğimiz mücadelelerde haksızca arkamızdan konuşmaya çalışanları anlatacağız. Ama bugün bu önemli yatırımın adresinin neresi olduğunu, mücadelenin nereden başlayıp nereye vardığını kısaca ifade edeceğim.”

ŞEHRİN ULAŞIM KALİTESİNİ ARTIRACAK

Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 2014 Yatırım Planı’nda başlayan, Çerkezköy Belediyesinin de arzusu ve isteği ile şehrin ulaşım kalitesini arttıracak bu yatırımın 2014 yılından bu yana yapılmak istendiğine vurguladı. 

Akay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“2014 yılında Çerkezköy’ün nüfusu 120 bin idi. İşin temeli atıldı. Bugün açılışını yapıyoruz ve Çerkezköy’ün nüfusu bugün 220 bin oldu. Son 10 yılda hiçbir talebimize cevap vermeyen, Çerkezköy’ün büyümesini görmezden gelen bu projenin esas sahiplerine, gözlerini kapatanlara bazı sorular soracağım şimdi.
Biz 2014 yılından beri Büyükşehir Belediyemiz ve Kadir Başkan ile beraber bu projenin esas sahibi, yapması gereken kurum olan Karayollarına defalarca talepte bulunduk. Ancak ne hikmetse gözünü, kulağını Çerkezköy’deki yatırımlara kapatan bir Karayolları ile karşı karşıyayız. Bugün yapılan yatırımın bedeli yaklaşık 50 milyon TL. 2023’ün Karayolları bütçesi 37 milyar TL. Ek bütçe ile beraber 64 milyarlık bir bütçesi olan Karayolları Genel Müdürlüğü zamanında eksik yaptığı yatırımı tamamlamaktan dahi imtina etti. Siyaseti yapması gerekenler siyaset yapacak, hizmet etmesi gerekenler hizmet edecek. Maalesef bu işleri görmezden gelenlere inat vatandaştan aldığı güçle bu yatırımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum.”

ÇERKEZKÖY’Ü GÖRMEZDEN GELDİLER

Çerkezköy’ü görmezden gelen, Çerkezköy’e kulağını kapatan Karayolları ile mücadelelerinin yeni olmadığını vurgulayan Akay, 220 bin nüfuslu Çerkezköy’ün İstanbul, Kapaklı ve Çorlu istikametinden girişlerinin zifiri karanlık olduğunu belirterek, “Çerkezköy’ün Karayolları sorumluluğunda olan tüm girişleri zifiri karanlıktı. Biz bu zifiri karanlıktan kurtarmak adına, vatandaşa olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına Çerkezköy-Kızılpınar arasında aydınlatma ihtiyacı olduğunu belirterek, Karayollarından burasının aydınlatmasının yapılmasını istedik, uyarıda bulunduk. ‘Burada çeşitli kazalar oluyor, insanlar yürüyerek gidip geliyor, vatandaşımız mağdur oluyor, buraları aydınlatın’ dedik. Taleplerimiz tabi ki karşılık bulmadı. Daha sonra Karayollarından bu yolu aydınlatmak üzere talepte bulunduk. Talebimiz defalarca ve çeşitli nedenlerle o maddeye sığmıyor, bu maddeye sığmıyor diye karşılık bulmadı. Daha sonra dedikleri ne varsa yerine getirdik ve hepinizin bildiği gibi 2014-2019 döneminde o yolun aydınlatma sorumluluğunu Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize aldık. Memleketin her tarafını aydınlatanlar Çerkezköy’ün karanlığını görmezden gelenlere inat vatandaşlarımızı bu hizmet ile buluşturduk. Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nda bu aydınlatmayı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Akay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hepinizin bildiği gibi o aydınlatma direklerinde bir sevdamız Çerkezköy bir de Türk bayrağı vardır. O tarihlerde Karayolları tutunacak dal bulamadı ve bu iki görselin Karayollarının bilmem ne maddesine göre uygun olmadığını ifade etti.

Biz de cevap yazdık. Türk bayrağından mı rahatsızsın, Çerkezköy adından mı rahatsızsın dedik ve hala cevap gelmedi.

Şimdi maalesef kurumların siyasallaştığı bir dönemi hep beraber yaşıyoruz. Bizim derdimiz millete hizmet etmek. Millete hizmet etme derdi olan herkesi bir kere daha göreve davet ediyorum. Çerkezköy’ü görmezden gelemezsiniz. Yıllar boyunca Çerkezköy’ün Cumhuriyet Mahallesi’nden Kapaklı istikametine gidiş ve geliş sorununu gördünüz ve bildiniz. Ancak bunlara gözlerinizi kapattınız. Karayolları yapması gerekeni yapmadı, iktidarın buradaki temsilcileri bunlara da kulak asmadı ve yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yani burada yaşayan vatandaşlarımızın bütçesinden kaynak ayrıldı ve yerine geldi. 65 milyarlık bütçesinden Çerkezköy’e 50 milyon ayıramayan ve bunun arkasında duramayan bir yaklaşım ile karşı karşıyayız. Derdimiz vatandaşa hizmet etmek. Ancak bu yapılanları dün olduğu gibi bugün de, yarın da vatandaşlarımıza anlatmak bizim en temel vazifemiz. Bugün açılışını yaptığımız Tepe Emlak Konutları Kavşağı Çerkezköy’ün Atatürk Caddesi’ndeki trafik yükünü alacak, Çerkezköy’ün Altıyol ve Narin kavşaklarındaki trafik yükünü alacak. Her geçen gün nüfusu artan Cumhuriyet Mahallesi’nin Kapaklı istikametine geçişi, Kapaklı istikametinden Cumhuriyet Mahallesi’ne girişi açmış olacak. Bu güzel hizmetin ortaya çıkmasında emek sarf eden Kadir Başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Çerkezköy Belediyesi’nin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yeni açılışlarında buluşmak üzere hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” 

CHP Tekirdağ milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun ve  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşma yaptı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan Tepe Emlak Konutları Kavşağı’nın açılış kurdelesi kesildi. 

KAVŞAĞIN ÖZELLİKLERİ

Çerkezköy’de trafiği rahatlatacak önemli bir proje hayata geçirildi. Tepe Emlak Konutları Kavşağı İstanbul-Saray-Kapaklı Devlet Yolu üzerinde Çerkezköy bağlantısını sağlıyor. Kavşak, her biri 400’er metre uzunluğunda 4 koldan oluşuyor ve toplam yol uzunluğu 1600 metre. Kavşak önceki yıllarda Karayolları tarafından otoyol bağlantısı olarak yapılmış, kavşaktan sadece İstanbul yönüne geliş ve çıkış yapılabilmekteydi. Bu durum şehir içi trafiğini arttırıyordu. Zaman ve yakıt israfına yol açmaktaydı. Bu durumun düzeltilebilmesi için Tepe Emlak Konutları Kavşağı yapıldı.

Proje toplamda 48 milyon liraya mal edildi.

Muhabir: Murat Yasin Kıyıcı