Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, “ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Genel Kurul Toplantısı”nda yer aldı

Yükseköğretim Kurulu Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Sanat Dalları Eğitim Konseyi Genel Kurul Toplantısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Trakya Üniversitesinden Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün katıldı.

ÜAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdülkerim Çalışkan’ın “Türkiye Yükseköğretiminde Güncel Stratejiler” başlıklı sunumuyla başlayan toplantıda, güncel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir paylaşımlarında bulunuldu.

Türkiye genelinde Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım, Mimarlık ve Tasarım Fakülte dekanları ve Devlet Konservatuvar müdürlerinin katılım sağladığı toplantıda, kültür, sanat ve sanat eğitimi konularında güncel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüşler açıklandı.

Troya Kültür Yolu Festivali’ni kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyası 8. Bonet’te 9-17 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olan “Sentez İzler” sergisinde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün bir eseri sergilendi.

Toplantıların ardından Sanat Dalları Eğitim Konseyi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'nun katılımlarıyla açılan “Sentez İzler” sergisi ve Troya Kültür Yolu Festivali ziyaret edildi.