Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Öğr. Gör. Özay Ak ve Murat Aygün’den oluşan heyet; 22-23 Haziran’da Bulgaristan’ın Razgrad, Eskicuma, Şumnu, Ulanlı ve Burgaz şehirlerinde; tanıtım, uluslararası öğrenci alımı, Erasmus, sınır ötesi iş birliği imkanları ve projeler konularında temaslarda bulundu.

Heyetin ilk durağı Razgrad oldu

Trakya Üniversitesi heyetinin ilk durağı Razgrad oldu. Heyet, ziyaret kapsamında Razgrad merkez, İsperih, Kubrat, Zavet Samuil ve Çarkaloya belediye yetkilileri, öğrenciler ve sivil toplum örgütlerinden gelen yaklaşık 30 kişilik bir grup ile bir araya geldi.

Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesini, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu Tıp Fakültesini tanıtırken Dış İlişkiler Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli de uluslararası öğrenci alımı hakkında detaylı bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu verimli toplantının düzenlenmesinde göstermiş oldukları katkılardan ötürü Mehmed Salim’e ve katılımcılara teşekkür ederek bir Balkan üniversitesi olan Trakya Üniversitesinde Razgradlıları görmekten mutluluk duyacağını ifade etti.

Razgrad Müftüsü Mehmed Alâ’ya ziyaret…

Heyetin, Razgrad temasları kapsamında ikinci görüşmesi Razgrad Bölge Müftüsü Mehmed Alâ ile oldu.

Müftü Alâ, Trakya Üniversitesi heyetini ve Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu Razgrad’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek Trakya Üniversitesinin Balkanlardaki çalışmalarını ve etkinliklerini takip ettiğini söyledi.

Trakya Üniversitesi heyetinin Eskicuma temasları

Razgrad temaslarının ardından Trakya Üniversitesi heyetinin ikinci durağı Eskicuma oldu. Trakya Üniversitesi heyeti, Eskicuma’da Omurtag, Opaka, Antonovo belediye yetkililerine, öğrencilere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine Trakya Üniversitesini tanıttı.

Trakya Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi ve öğrenci alımları hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıya yoğun bir katılım olurken toplantıda söz alan Belediye Meclis Başkanı Emine Yakubova, ziyaretlerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve heyetine teşekkür etti.

Toplantının organizasyonunda verdikleri destekten ötürü Dr. Suzan Aliosmanova ve Emine Yakubova’ya teşekkür eden Rektör Tabakoğlu, sorulara cevap vererek öğrencileri Trakya Üniversitesinde görmekten duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

Şumnu temasları

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Merkez çalışanları Öğr. Gör. Özay Ak ve Murat Aygün’den oluşan heyet; Venets, Vırbitsa, Kaolinova belediyesinin başkanları, Şumnu belediyesi yetkilileri, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıda Trakya Üniversitesinin, hastanenin tanıtımı ve TÜ’ye uluslararası öğrenci alımı konusunda bilgilendirme yaptı.

Hak ve Özgürlükler Partisi İl Başkanı Aysel Rufat’a, Belediye Başkanları Nida Ahmedov’a ve Merdin Bayram’a verdikleri destek ve organizasyon için teşekkür eden Rektör Tabakoğlu, Şumnu gibi önemli bir kültür ve eğitim şehrinde bu saygın ve güzel katılımcılara hitap etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Trakya Üniversitesinin Balkanlardaki en önemli üniversitelerden biri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin Balkanların en büyük hastanesi olduğunu söyleyen Rektör Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin tüm imkanları ile yanlarında olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tıp Fakültesi Hastanesinin imkanları, ameliyathaneleri, hasta sayılarını ve hastalara sunulan hizmetleri ayrıntıları ile aktarırken Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli; uluslararası öğrenci kontenjanları, Edirne ve Trakya Üniversitesinin öğrencilere sunduğu imkanlar, fakülte ve yüksekokullar, lisans ve lisansüstü eğitimler hakkındaki bilgiler verdi.

Şumnu Müftülüğü ve Nüvvab Mektebi Ziyareti

Trakya Üniversitesi heyeti; öğrenci ve STK temsilcileri ile organizasyonun ardından Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet’i ziyaret etti.

Müftü Mesut Mehmet, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve heyeti Şumnu’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Trakya Üniversitesi heyeti, Müftü Mesut Mehmet eşliğinde yenileme çalışmaları yakın zamanda tamamlanan Tombul Camii olarak da bilinen Şerif Halil Paşa Camii ve Külliyesi’ni ziyaret etti.

Şerif Halil Paşa Camii ve Külliyesi’ni ziyaretin ardından heyet, Nüvvab Mektebi olarak bilinen Şumnu İmam Hatip Lisesi’nde Okul Müdürü Şerif Hüsnü tarafından ağırlandı. Müdür Hüsnü, Trakya Üniversitesi heyetinin okulu ziyaret etmesinin çok kıymetli olduğunu, mezun öğrencilerin Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi başta olmak üzere birçok fakülte ve yüksekokulda öğrenim gördüklerini söyleyerek Bulgaristan’ın her bölgesinden gelen öğrencilerle özel olarak ilgilendiği için Rektör Tabakoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Rektör Tabakoğlu, eğitim-öğretim başta olmak üzere her alanda iş birliğine açık olduklarını belirterek Trakya Üniversitesinin kapılarının Balkanlardan gelen herkese açık olduğunu ifade etti.

Heyetin Ulanlı temasları

Rektör Tabakoğlu başkanlığındaki Trakya Üniversitesi heyeti, Ulanlı’da belediye yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Belediye Meclis Salonu’nda heyet tarafından Trakya Üniversitesi ve hastanenin tanıtımı ile uluslararası öğrencilerin başvuruları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı İsmail Osman; Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu ziyaretin Trakya Üniversitesinin bölgeye verdiği önemin ispatı olduğunu söyledi.

Heyetin son durağı Burgaz

Trakya Üniversitesi heyetinin Bulgaristan temasları kapsamında son durağı Burgaz oldu. Heyet, Burgaz’da Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ve Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel’i ziyaret etti.

Burgaz Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ziyareti

Burgaz Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Magdalena Mitkova’nın daveti üzerine gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığındaki Trakya Üniversitesi heyeti katıldı.

Prof. Dr. Magdalena Mitkova ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Trakya Üniversitesi ile büyük bir projeye imza attıklarını ve yeni projeler için hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Tabakoğlu, bu nazik davet ve iş birliği toplantısı için Rektör Mitkova’ya teşekkür ederek tüm iş birliği tekliflerine açık olduklarını belirtti.

Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel’i ziyaret

Burgaz Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ziyaretinin ardından Trakya Üniversitesi heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel’i makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığındaki heyeti makamında ağırlayan Başkonsolos Güzel, Trakya Üniversitesinin Balkanlar ve Bulgaristan özelinde yapmış olduğu akademik çalışmaları dikkatle takip ettiğini, Balkan misyonu ve vizyonu bağlamında bu çalışmaların çok önemli olduğunu, iş birliği ve desteğe her zaman hazır olduklarını söyledi.

Rektör Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin, Türkiye’nin Balkanlar politikası bağlamında akademik çalışmalar, projeler, sosyal faaliyetler ve uluslararası öğrenciler alanında çalıştığını ifade ederek Başkonsolos Güzel’e Trakya Üniversitesine vermiş olduğu destek için teşekkür etti.

Ziyaret, hediye takdimi ile sona erdi.

Gazete Bakış Haber Merkezi