Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü, güzel görüntülerin oluştuğu bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Etkinliğe AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Vali Yardımcısı Mustafa Güler, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Enstitüde hasadın başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, geliştirilen üzüm çeşitleri ve yeni tescil edilecek çeşitler, katılımcıların beğenisine sunuldu.

Süleymanpaşa Halk Dansları Topluluğunun gösterisinin ardından, davul zurna eşliğinde üzüm bağına geçen protokol üyeleri, üzüm hasat etti.

Fotoğrafçılar ve vatandaşlar da üzüm bağında oluşturulan dekorlar önünde fotoğraf çektirdi.

Hasadın ardından enstitü tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

“YÜZYILDIR AR-GE YAPIYORUZ”

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bağcılıkta önemli bir ülke olduğunu dile getirdi.

Bağcılık Araştırma Enstitüsünün 1930 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle kurulduğunu anımsatan Kiracı, şunları kaydetti:

“Yüzyıla yakın süredir Ar-Ge yapıyoruz. Üretim faaliyetlerimiz var. Bağcılık teknolojileri ile ilgili eğitim faaliyetlerini de yürütüyoruz. Bağcılığın tarımsal faaliyetler içerisinde çok önemli bir yeri var. Üzüm biz bağcılar için dünyanın en değerli meyvelerinden biri. Üzümün ülkemiz, Tekirdağ’ımız, Süleymanpaşa’mız için çok değerli bir ürün olduğunu söylemem gerekiyor. Biz burada Ar-Ge yapıyoruz. Üretim faaliyetlerimiz var, başta fidan üretim faaliyetleri. Bir de bağcılıkla, teknolojilerle ilgili eğitim faaliyetlerini de yürütüyoruz.  Çok geniş kapsamlı bir çalışma alanımızın olduğunu söylemem gerekiyor.”

gazetebakış-Yeni üzüm çeşitleri tanıtıldı2

Muhabir: Gülçin Kıyıcı