Ergene Belediyesi 2014 yılından beri geleneksel hale getirdiği sünnet şölenini sürdürüyor.

Belediye tarafından ücretsiz sünnet ettirilen 220 çocuk için 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda etkinlik düzenlenecek.

Uzman doktorlar tarafından cerrahi müdahaleleri yapılan çocukların aileleri Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkür etti.

Rasim Yüksel, sosyal belediyecilik kapsamında çeşitli etkinlik ve çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ailelerin de bu etkinlikte eğlenme imkanı bulacağını belirten Yüksel, “Sünnetin bizim toplumumuzda gerek dini gerekse geleneksel açıdan çok önemli bir yeri vardır. Ergene Belediyesi olarak bu sene 220 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Erkekliğe ilk adımı atan çocuklarımızın sünnet kıyafetleri Ergene Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Uzman doktorlarımız tarafından cerrahi işlemleri yapılan çocuklarımız sağlıklarına kavuşanına kadar takipleri yapılmaktadır” dedi.

Bu tür etkinliklerin toplumsal açıdan de bir görev olduğunun altını çizen Yüksel,“ Manevi mutluluğun ve huzurun artarak çoğaldığı hizmetlerimiz kapsamında sünnet olan çocuklarımızın sevinci, ailelerin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Ergenemizde çıktığımız hizmet yolculuğumuzda vatandaşlarımızın yanında olmayı görev edindik. Doğumdan ölüme kadar halkımızın yanında olurken, vatandaşlarımızın mutlu günlerini taçlandırmak adına erkekliğe ilk adımı atan çocuklarımız için düzenleyeceğimiz sünnet şölenimiz ile yine bu yılda bu mutluluğu hep beraber yaşayacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Yüksel, sünnet olan çocuklar ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muhabir: Murat Yasin Kıyıcı