30 Ağustos 1922 zaferi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu zafer büyük Türk milletinin ordusu ile birlikte Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük özveri ve dehasıyla yüzyılımızın kahramanlık destanıdır. Çağdaş uygarlık yolunda kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasına sebep olan büyük bir zaferdir.

30 Ağustos milli hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Millet ve devlet olarak sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu büyük zaferin tek kaynağı birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan inancıdır. Burada büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yokluk, yoksulluk ve sefalet içerisindeki milletine aşıladığı güven, umut ve özgüven bağımsızlık ateşimizi yakan en önemli unsurdur. Bu bayram yalnızca bizim değil, tüm ezilen ve sömürülen mazlum milletlerin özgürlüğe, kurtuluşa başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Bunun yanı sıra 30 Ağustos Zaferi bir kez daha göstermiştir ki insaf ve merhamet dilenmekte millet olunmaz, millet ve devletin şeref ve bağımsızlığı elde edilmez. Bu kutsal kavramlar büyük bedeller ödenerek kazanılır. Bu zafer karanlıkta kalan milletimize bir ışık olmuştur.

Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerlemeliyiz. Bu yolumuzu engellemeye çalışan dün olduğu gibi bugün de bir takım mihrakların kurduğu tuzaklar olacaktır. İçimizde olup yanımızda olmayan bizden gibi görünüp millet ve devlet düşmanlığını muhakkak kendilerine görev edinenler olacaktır. Ancak büyük Türk milleti bunları bertaraf edecek güç, cesaret ve basirete sahiptir.

Yeter ki ecdadımızın bize bıraktığı bu kutsal vatana yeterince sahip çıkalım. Bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir güç bizi yok etmeye muvaffak olamayacaktır.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan, ülkesi ve milleti için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Emanetiniz emanetimizdir. Ruhlarınız şad olsun. 30 Ağustos Türk’ün büyük Zaferi kutlu olsun.