Edime, İstanbul’dan günübirlik gidilebilecek bir şehir. Öyle ki merkezi birkaç saatte gezilebilir. Her yer birbirine çok yakın. Edirne merkezde görülecek yerlerin tamamını göreyim derseniz 20km’de gezmek mümkün. Ciğeriyle meşhur Edirne’ye, gezilecek yerler bakımından son 100 yıllık tarihin zengin çocuğu diyebiliriz.

Edirne, Yunanistan’a yakınlığı nedeniyle hazır vizeniz varsa gidebileceğiniz, küçük bir kaçamak yapabileceğiniz yerlerden biri. Yunanistan’a günübirlik gidip gelen çok Edirneli var. Bu fikri aklınızın bir köşesinde tutun derim.

İstanbul’un trafiğinden kaçıp yalan bir yerlerde zaman geçirmek isteyenler için oldukça güzel bir tercih Edime.

Trakya’nın bu güzel şehrini ziyaret etmeden önce Edirne hakkında bilinmesi gereken bazı bilgiler ile başlayalım. Edirne’nin tarihi Traklar soyundan gelen Odrisler’e kadar dayanıyor. Buranın şehir olması ise Roma dönemine denk geliyor. Dönemin İmparatoru Hadrianus stratejik önemi nedeniyle burayı şehir ilan edip adını da Hadrianapolis yani Hadrian’ın şehri koyuyor. Peki Edime adı nereden geliyor? Edirne adı Hadria­napolis ’ten geliyor. Hadrianapolis ismi zamanla evriliyor ve Bizans zamanında Adrinople oluyor. 1361 yılında I Murat tarafından fethedilip Osman­egemenliğine geçince şehrin adı önce Edrine olur. Sonrasında da zamanla halk arasında Edime diye dönüşüyor.

Edime için Bursa‘nın oğlu İstanbul'un ise babası deniyor. Bursa’dan sonra Osmanlı’nın 88 yıl başkenti oluyor. 1453 yılında İstanbul’un fethi ile başkentlik görevini İstanbul’a devrediyor.

YAPMADAN DÖNME;

-Meşhur Edime tava ciğerinin tadına bakmadan,

-Selimiye Camiini ziyaret etmeden,

-Saraçlar caddesinde turlamadan,

-II. Beyazıd Külliyesini görmeden

-Meriç nehri manzarasına karşı kahvaltı yapmadan,

-Hardaliyenin tadına bakmadan

-Ciğerin tadına bakmadan,

-Sevdiklerinize Edirne kurabiyesi ve badem ezmesi almadan

DÖNMEYİN DERİM Keyifli Geziler..